Covid richtlijnen

Welkom terug in het Filmhuis

De afgelopen week hebben we, samen met t Buurthuus, de theaterzaal gecheckt op de 1,5 meter werkelijkheid. Goed nieuws: dat is gelukt. Het is verplicht om vooraf te reserveren. Alleen mensen die dat hebben gedaan worden toegelaten.

Zoals het er nu naar uit ziet draaien we vanaf september dus weer om de twee weken op vrijdagavond een film. De overheid heeft voor onze culturele sector de capaciteit vastgesteld op 30 personen. Onze normale capaciteit is 80 bezoekers.

Belangrijk: Reserveer kaarten per huishouden (max 2 kaarten). Kom je met vrienden? Laat ze apart bestellen. Zo houden we rekening met anderhalve meter afstand.

Zoals alle culturele instellingen treffen ook wij dit najaar maatregelen om veilig het Filmhuis Noordwolde te bezoeken. Natuurlijk verliezen we daarbij een prettige, gastvrije ontvangst niet uit het oog. Goed om te weten: De luchtinstallaties zijn geïnspecteerd en er is geconstateerd dat de lucht niet circuleert maar continu wordt ververst van buitenaf.

Verder volgen we de actuele richtlijnen en adviezen van overheid en RIVM:

  • houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen

  • blijf thuis bij verkoudheidsklachten
  • schud geen handen

  • was je handen regelmatig

  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

  • snuit je neus met een papieren zakdoek, gooi deze daarna direct weg en was je handen
  • reis zoveel mogelijk met eigen vervoer, tenzij het echt niet anders kan

In verband met de Covid maatregelen is reserveren verplicht en zijn er verminderd aantal plaatsen dan we gewend zijn. Om aan de maatregelen te kunnen voldoen hebben we slechts 30 stoelen beschikbaar.

Minder stoelen betekent voor ons minder inkomsten. Onze uitgaven blijven echter wel gelijk en daarom is het voor het bestaansrecht van het filmhuis van belang dat u zich tijdig afmeld wanneer u verhinderd bent.

Zo kunnen we altijd 30 filmliefhebbers blij maken en de zaal vullen.

20 minuten voor aanvang aanwezig

We vragen je om uiterlijk 20 minuten voor aanvang van een voorstelling aanwezig te zijn, zodat iedereen op een prettige manier zijn plaats in de zaal kan opzoeken. Ook vragen we je dan naar je eigen gezondheid en die van je huisgenoten. Houd ook in de rij genoeg afstand van medebezoekers. Volg aub de instructies van de vrijwilligers op.

Na de laatste persconferentie over de Coronamaatregelen van vandaag willen wij u informeren dat het Buurthuus ons heeft gevraagd om de data (emailadres) van onze Filmhuisbezoekers door te geven aan het beheer van t Buurthuus. U begrijpt dat dat is om bij vragen van de GGD contactgegevens te kunnen overhandigen zodat er contact met u gelegd kan worden bij een besmetting. Gezien de toename van coronabesmettingen in Friesland en Drenthe lijkt ons dit een goede zaak. Wij rekenen op uw begrip.

Tot slot: de capaciteit is beperkt, dus wacht niet te lang met het reserveren van kaarten.

Bent u benieuwd naar onze volgende films?

04 december 2020

18 december 2020